— Traditionele keuken en lokale producten —

Restaurant

In een warme en familiale sfeer bieden de broers Dupont, Vincent in de keuken en Etienne in de eetkamer, u een traditionele keuken met de nadruk op streekproducten.

De menukaart

Grote klassiekers uit de brasseriekeuken

Het hele jaar door nodigt het restaurant u uit om de grote klassiekers van de brasseriekeuken te ontdekken of te herontdekken. Naast een rijke kaart met een zestigtal gerechten, biedt Vincent Dupont ook enkele thematische uitstapjes aan. Wild, zeevruchten, asperges en Bouchotmosselen staan al naar gelang het seizoen op het menu. In de zomer neemt de barbecue de tuin over om het vlees van de Picron-boerderij te laten zien.

Lokale producten

Lokale kwaliteitsproducten

Vincent Dupont begon zijn carrière in sterrenrestaurants zoals het Maison de Bouche van de illustere Pierre Romeyer of de Fox de la Panne. Onze chef-kok heeft aan deze leertijd een liefde voor de traditionele burgerlijke keuken overgehouden, die in de loop der jaren niet is weggeëbd. Sinds 1985 is hij altijd even gepassioneerd geweest om smaak te geven aan het product, zonder zich al te zeer te verspreiden in een showkeuken, en met veel plezier industriële gerechten te boycotten. Het resultaat is de reputatie van de Auberge le XIXe die, lang voor de mode, al had ingezet op lokale producten. Van selderij uit de familietuin tot boter van de dorpsboerderij, van zelfgemaakte confituur tot een schotel Waalse kazen, het lokale vakmanschap ligt binnen handbereik van uw vork.

Contact

Place de Thulin, 2
7350 Thulin
Tel : 065 65 01 56
Fax : 065 63 22 90
info@auberge-le-xix.be

Newsletter

Logis de Belgique