Restaurant

Restaurant

In een warm en gezellig kader bieden de broers Dupont - Vincent achter het fornuis en Etienne in de zaal - een traditionele keuken op basis van streekproducten.
De kaart

De kaart

Het hele jaar door kunt u in het restaurant terecht om de grote klassiekers uit de brasseriekeuken te (her)ontdekken. Naast een zestigtal à la carte gerechten, biedt Vincent Dupont u een aantal eigenzinnige themagerechten. Zo passeren wild, zeevruchten, asperges en Bouchot-mosselen de revue in functie van het seizoen. Tijdens de zomermaanden installeren wij een barbecue in onze tuin en bereiden we er schotels op basis van vlees van de boerderij Picron.
Reservatie gewenst voor de lunch en diner op 32(0)65/65 01 56)
Lokale producten

Lokale producten

Vincent Dupont deed ervaring op in sterrenrestaurants zoals la Maison de Bouche van de gerenommeerde Pierre Romeyer of Le Fox uit de Panne. Onze chef-kok hield na al deze jaren van opleiding een liefde over voor de traditionele burgerlijke keuken. Sinds 1985 legt hij zich nog steeds met dezelfde passie toe op het geven van smaak aan een product zonder daarbij gerechten met al te veel poespas af te leveren en door industriële schotels te weigeren in zijn keuken. Zijn gerechten op basis van streekproducten leverden Auberge le XIXième zijn faam op, nog vóór deze lokale producten echt trendy waren. Van selder uit de familietuin met hoeveboter uit het dorp tot huisbereide gekonfijt of de Waalse kaasschotel, u kunt er steeds weer genieten van lokale, ambachtelijke producten.